شرکت گاز استان مرکزی|نواحی گازرسانی|ناحیه گاز رسانی ساروق

ناحیه گاز رسانی ساروق

ناحیه گاز رسانی ساروق

از تاریخ 26/10/90 فعالیت خود رارسماً آغاز کرده و طبق تقسیمات کشوری دارای یک شهر با جمعیت 5000 نفر و 26 روستا که تعداد 10 روستای آن گازدار و بالغ بر 6017 نفر جمعیت می باشد و تعداد 6 روستا در حال حاضر توسط ناحیه گازرسانی اراک خدمات رسانی می شوند و 10 روستا که به علت کمی خانوار و جمعیت گازرسانی صورت نگرفته و این ناحیه دارای 5 تی بی اس و یک قطب صنعتی با 6 مشترک می باشد .

تماس با رییس ناحیه گازرسانی:
   رئیس ناحیه  :  آقای علی اکبر شیرازی    
شماره تلفن های ناحیه
رئیس ناحیه           33572917


ساروق که نام معرب ساروی به معنی قلعه می باشد دارای قدمت طولانی بوده که سابقه دیرینه آن به قبل از اسلام بر می گردد . این شهر در سالهای بسیار دور مکانی آباد و پر رونق بوده است که در حمله مغولها به ایران مورد تهاجم واقع گردیده و به کلی ویران شده است .این شهر در زمان بعد از اسلام یکی از مراکز مهم تشیع از مراکز پذیرایی کاروانهای مهاجر به کربلای معلا بوده .بیشترین توصیف درباره ساروق را در کتاب ((نزهت القلوب )) حمدالله مستوفی مییابیم .بدین قرار ساروق دارالملک منطقه بوده که طهمورث آن را بنا کرده است .در دوران پیش از اسلام ساروق به نامهای سارو، ساروی،سارای،ساروک ،سریوکو ساربوکه خوانده می شده است . ابتدا این فقیه در کتاب البلدان خود در اوایل قرن ششم هجری آن را ساروق خوانده است .ساروق امروزی شهری است در 50 کیلومتری شهر اراک ، مرکز استان مرکزی با ارتفاع 1870 متر از سطح دریا و با مساحت 6120000 متر مربع و جمعیت آن 5000 نفر بوده که دارای قدمتی در حدود 3000 سال می باشد .استان مرکزی را می توان مهد هنر فرش و فرش بافی در ایران و حتی دنیا نامیده که مرکز آن شهر تاریخی ساروق میباشد .در تاریخ اشاره شده که هنگام عبور شاپور ذولاکتاف از ساروق فرشی به او هدیه داده شده است که مشخصأ نشان دهندهء وجود فرش بافی در آن دوران است . امامزادگان 72 تن از احفاد نوادگان امام زین العابدین (ع) و امام محمد باقر (ع) و موسی کاظم (ع) هستند . که به صورت دسته جمعی از کربلا به مقصد توس جهت زیارت علی ابن موسی الرضا (ع) عازم بودند که این حرکت را مزدوران مامون دانستند و ایشان را به شهادت رساندند.
مرحوم کربلائی کاظم کریمی ساروقی ((چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی            آن شب قدر که این تازه براتم دادند))
این مطلب ترسیمی از یک رخداد بزرگ عصر و معجزه آشکار و شگفت قرانی که در طی آن مردی بی سواد به نام کربلائی کاظم کریمی ساروقی ، در چند لحظه حافظ قرآن گشت . او هرگز درس نخوانده بود و قرآن نیاموخته بود به ناگاه حافظ کل قرآن گشت و تا پایان عمر آیات نورانی قرآن در حافظه اش باقی ماند . کربلایی کاظم کریمی ساروقی در سال 1300 هجری قمری در ساروق متولد شد .یکسال در ماه مبارک رمضان کربلائی کاظم از کار و تلاش روزانه کشاورزی از مزرعه  به سمت خانه در حال حرکت بود که ناگاه دو سید جوان خوش سیما از او خواستند تا با آنها به زیارت امامزادگان 72 تن برود .آن دو جوان مشغول خواندن چیزهایی می شوند که محمد کاظم نمی فهمد و ساکت کنار می ایستد . اما ناگاه نوری مشاهده می کند که تا به حال در اطراف امامزاده مشاهده نکرده بود .سید جوان به کاظم می گوید این آیه را بخوان . محمد کاظم می گوید خواندن نمی دانم . جوان دستی به سینه اش می نهد و می گوید حال بخوان ، گوئی کوهی را به سینه اش فشرده اند . اما او می خواند همان آیه نوشته شده در سقف را . پس از خواندن آیات سر را بر می گرداند تا به آن آقا حرفی بزند ،آن را نمی بیند . وی را به شهرهای ملایر ، همدان ،تهران ،قم ،مشهد و کاظمین ،کربلا ، نجف ،کویت و حجاز بردند تا مسلمانان از نزدیک با او آشنا شوند